RO
EN
ES
IT
FR
DE
 
 
​Vino sa semnezi petitia impotriva noilor reglementari din domeniul traducerilor!
Esti traducator? Ai vazut noile reglementari  din domeniul traducerilor? Vino alaturi de noi si semneaza Petitia prin care ne manifestam dezacordul fata de noile prevederi legislative care vor ingreuna activitatea traducatorilor autorizati si a firmelor de traduceri.
 
Vino sambata, 8 iunie 2013, de la ora 10.00, la biroul Acta.Doc din Costache Negri nr.2-4, Iasi, sa semnezi  si tu petitia. Actiunea are loc in mai multe orase din tara. La final, un memoriu va fi depus la Ministerul de Justitie, pentru a aduce in atentia acestuia aspectele care duc la ingreunarea activitatii de traducere.

Vor fi doua liste pentru semnaturi: o lista va cuprinde semnaturile traducatorilor autorizati si cea de- a doua, semnaturile reprezentantilor birourilor de traduceri.

Fiecare judet va avea un reprezentant care sa adune aceste semnaturi urmand ca listele sa fie trimise la Bucuresti, la Asociatia Firmelor de Interpretariat si Traduceri din Romania (AFIT), care le va atasa memoriului prezentat.

Cum afecteaza noile modificari activitatea traducatorilor autorizati si a birourilor de traducere, conform unei informari transmise de AFIT:

  • Tarifele traducatorilor, negociate in plus sau in minus cu anumiţi clienti, nu vor mai fi confidentiale!
  • Vor exista neconcordante intre numarul fizic de pagini, care va fi trecut obligatoriu in incheiere, si numarul de pagini facturate, care se calculeaza la numar de caractere sau de cuvinte, dupa caz.  
  • Se va emite o factura pentru fiecare traducere si nu va mai putea fi emisa o factura lunara pentru fiecare client. Aceasta inseamna costuri suplimentare si un volum mai mare de inregistrari contabile.
  • Nu vor mai putea fi facute traduceri pro-bono pentru prieteni sau pentru cauze umanitare.
  • Traducatorii vor fi obligati sa tina o arhiva, al carei continut, durata si conditii de pastrare nu sunt insa precizate (implicatia lipsei de reglementare este ca documentele se pastreaza pe o perioada nelimitata).


Astfel, procedura de legalizare a traducerilor va deveni foarte greoaie in acest moment, este foarte posibil sa se produca blocaje la nivelul firmelor de traduceri si al clienţilor finali, motiv pentru care volumul de traduceri va scadea.


Fie ca sunteti traducator autorizat, fie ca reprezentati un birou de traduceri, va asteptam sambata, 8 iunie 2013, de la ora 10.00, la biroul Acta.Doc din str. Costache Negri nr. 2- 4 pentru a semna petitia. Puteti confirma participarea la adresa de email: [email protected] com.

NEWSLETTER
+40 232 256.309
Lapusneanu Office
+40 232 249.288
Sf. Lazar Office

off line
optimizare seo